sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Tiikerisukat

Näihin sukkiin sain inspiraation Handicraft happens –blogista. Tämäntyyppisiä innovaatioita kaipaisin myös käsityölehtiin, mutta ei… Ainakin Suuri Käsityö –lehden nykyiset neuleohjeet voisivat aivan yhtä hyvin olla 70-luvun lehdissä.

Tiikerisukat.

Tarvikkeet:
Noin 80 g oranssia ja 80 g mustaa 7-veljestä-lankaa
Sukkapuikot nro 4

Ohje: (koko 40-41)

Varsi: Luo mustalla 4 x 12 silmukkaa ja neulo 5 krs helmineuletta suljettuna neuleena.

*Tee viipale: neulo mustalla 1 krs oikein ja 1 krs nurin. Seuraavalla kerroksella neulo 42 s nurin ja käännä työ. Neulo työn sisäpuolella 36 s oikein ja käännä työ. Neulo ulkopuolella 30 s nurin ja käännä. Neulo 24 o, käännä. Neulo 18 n, käännä. Neulo 12 o käännä. Neulo 6 n. Musta lanka jää II ja III puikon väliin. Aloita oranssilla I-puikolta ja neulo työn oikealla puolella 8 krs oikeaa.* Toista *-* vielä 2 kertaa (2. kerralla viipale alkaa III puikolta ja lanka jää IV ja I puikon väliin). 

Neulo neljäs viipale muutoin samoin, mutta kavenna viipaleen aikana 4 silmukkaa. 1 krs o, 1 krs n, neulo 40 n ja 2 n yhteen, käännä. Neulo 33 o ja 2 o yhteen, käännä. Neulo 29 n, käännä. Neulo 24 o, käännä. Neulo 16 n ja 2 n yhteen, käännä. Neulo 10 o ja 2 o yhteen, käännä, neulo 5 n. Neulo oranssilla  8 krs (44 s /krs).

Kantapää: Neulo 1 krs mustalla oikein. Neulo I puikon silmukat IV puikolle ja aloita vahvennettu kantapää neulomalla puikon silmukat nurjalla nurin ja työn oikealla puolella neulo joka toinen silmukka oikein ja nosta joka toinen silmukka puikolle. Neulo näin 22 kerrosta, jonka jälkeen jaa kantapää kolmelle puikolle (7-8-7). Jatka edelleen vahvennettua neulosta ja tee keskimmäisen puikon lopuksi ylivetokavennus (2. puikon viimeinen 3. puikon ensimmäisen yli). Käännä työ, neulo 7 silmukkaa nurin ja kaksi nurin yhteen. Toista, kunnes kantapäässä on jäljellä enää 8 silmukkaa.

Kiila: Poimi kantapään reunoista 11 s ja neulo 1 krs nurin. Tee kiilakavennukset  joka toinen kerros (I lopussa ja IV puikon alussa kaksi silmukkaa yhteen, kunnes kaikilla puikoilla on 11 s). Aiemmissa viipaleissa kerros lyheni joka käännöksellä 6 silmukkaa. Jatkossa rytmi on 6-5-5-6. Neulo tällaisia viipaleita 4 ja aloita kärkikavennukset neljännen viipaleen viimeisellä kerroksella (joka puikon lopussa 2 o yhteen (jatka kavennuksia joka 2. kerros kunnes silmukoita on jäljellä 6 x 4, tämän jälkeen tee kavennukset joka kerroksella, kunnes työssä on jäljellä 8 s). Vaihda työhön musta lanka ja neulo 1 krs o ja 5 n ja oranssilla o loput kerrokset. Tee samalla kärkikavennukset Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päättele langanpätkät ja silitä sukat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti