lauantai 21. huhtikuuta 2012

Raitapaita

En tullut kirjoittaneeksi ohjetta ylös neuloessani, joten ohje ei ole aivan tarkka.


Tarvikkeet
Langat: 7-veljestä 300 g tummansinistä ja 300 g vaaleansinistä
Puikot: pyöröpuikko nro 4 ja sukkapuikot nro 4

Raitapaita.


Ohje (koko miesten M):

Hihat:
Luo 56 s tummanharmaalla. Neulo 2o 2n joustinneuleena 15 krs. Vaihda vaaleansiniseen lankaan ja jatka sileänä neuleena. Raidan korkeus on aina 15 krs. Toisen tummansinisen raidan 1. kerroksella, lisää 2 silmukkaa. Tee uudet lisäykset 1x joka 10. ja 13 x joka 8. krs. Kun hihan korkeus on 10 raitaa, päätä kädentietä varten 10 s.

Miehusta:
Luo 210 silmukkaa tummansinisellä pyöröpuikolle. Neulo 2o 2n joustinneuleena 15 krs. Jatka sileää vaaleansinisellä, raidan korkeus on edelleen 15 kerrosta. Kun miehustan korkeus on 8 raitaa, päätä kädentietä varten 10 s kummassakin sivussa.

Kaarroke:
Yhdistä kappaleet pyöröpuikolle. Tee hihan ja miehustan liitoskohdassa raglankavennuksia: tee ylivetokavennus, neulo kaksi o, neulo kaksi oikein yhteen. Kavennuskerroksella vähenee siis 8 silmukkaa. Jätä kavennukset tekemättä joka 3. krs. Kun miehustan korkeus on 11 raitaa, jätä keskeltä edestä  20 s odottamaan ja jatka avoimena neuleena. Neulo 4 krs ja jätä etureunassa aina 3 s lisää odottamaan (jatka raglankavennuksia kuten aiemmin). Jatka sitten kaikilla silmukoilla joustinneuletta 2o 2n 5 krs ja toiset 5 krs 2n 2o. Päättele silmukat.

Viimeistely:
Ompele kainaloon jäävät saumat. Aseta neule alustalle mittoihinsa ja höyrytä kevyesti kostean liinan läpi. Taita kaulus kaksinkerroin ja kiinnitä nurjalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti