lauantai 3. marraskuuta 2012

Pipo, lapaset ja sukat pienelle

Nämä ovat jo vanhempaa tuotantoa (nuttu ja haalari), mutta en tullut aiemmin laittaneeksi lapasten ja sukkien ohjetta ylös.Varusteita vaaville.
Tarvikkeet:
Novita Wool lankaa
Sukkapuikot nro 3 ja 3 ½.

Pipo:
Pipo on tehty Suuri Käsityö -lehden 5/2009 ohjeella.

Lapaset:
Luo 28 s ohuemmille puikoille ja neulo 1o 1n joustinneuletta 4 cm. Vaihda puikot paksumpiin ja neulo samaa pinta-neuletta kuin pipossa. Kun työn pituus on 8 cm aloita kärkikavennukset (ylivetokavennus ja 2 oikein yhteen) lapasen molemmissa reunoissa. Tee kavennuksia joka toinen kerros kunnes työssä on jäljellä 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele.

Sukat:
Luo 30 s ohuemmille puikoille ja neulo 1o 1n joustinneuletta 5 cm. Vaihda paksumpiin puikkoihin ja neulo 1 krs oikein. Neulo I puikon silmukat IV puikolle ja neulo kantalappu näillä 15 silmukalla. Neulottuasi 15 krs jaa kantalappu aloita kantapohjan kavennukset (neulo 9 s, tee ylivetokavennus, *käännä työ, nosta 1 neulomatta, neulo 3 nurin ja kaksi seuraavaa nurin yhteen. Käännä työ, nosta 1 neulomatta, neulo 3 o ja tee ylivetokavennus*. Toista *-* kunnes kantalapussa on enää viisi silmukkaa. Poimi kantalapun molemmista reunoista 8 silmukkaa ja tee kiilakavennuksia joka toinen kerros kunnes työssä on taas 30 s. Jatka sileää neuletta, kunnes pohjan pituus on 7 cm. Tee kärkikavennukset kuten lapasessa kunnes työssä on jäljellä 6 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti