sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Pipo ja lapaset pienelle
Pipo ja lapaset n. 1,5 vuotiaalle, pipo tosin saattaa olla melko iso. Pipon kirjoneuleessa inspiraationa Cookie A:n sukkamalli Rhombus.
  
Pipo ja lapaset pienelle.

Tarvikkeet
Puikot: puikot nro 3,5
Lanka: Novita Nalle -lankaa 100 g

LAPASET

Luo 30s
Makkararanneke: 5 krs nurin, 5 oikein, 5 nurin, 5 oikein, 5 nurin.
Kämmen: Neulo 2 o ja aloita kuvioneule ja neulo lopuilla silmukoilla oikein. Lisää samalla joka 4 krs 1s peukalokiilan molempiin reunoihin. Kun peukalokiilan korkeus on 3 cm, jätä kiilan 8 s odottamaan. Kun kämmenosan korkeus on 7 cm aloita kärkikavennukset (kavenna 4 s joka 2 krs). Kun työssä on jäljellä enää 6 s, vedä lanka silmukoiden läpi.

Peukalo: Poimi kiilan reunasta vielä 2 s ja neulo peukalon 8 s 2 cm. Tee kärkikavennukset (2 s joka 2 krs). Kun peukalossa on enää 4 s, vedä lanka silmukoiden läpi. Päättele.

Lapasten mallineule.


PIPO
Luo 120 s. Neulo mallineuletta piirroksen mukaan. 
Pipon mallineule.


 
Toivoisin lankavalmistajien julkaisevan ohjeitaan enemmän netissä. Esim. Novitan neuleohjeiden haku on todella kätevä, mutta tarjonta varsin niukka. Neulelehdet taas ovat jossain määrin turhia, koska yleensä, kun alan itse neuloa, on mielessäni, mitä haluan tehdä, jolloin lehtipinon selaaminen on lähinnä turhauttavaa. Jos puolestaan toivotunlainen ohje löytyisi helposti, tulisi ohjeen mukaista lankaa ostettua.

Internetin ihmeellisestä maailmasta löysin tosi kivannäköisen pipon, mutta ei kirjastostakaan saa enää näin vanhaa lehteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti