sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Ontelolapaset

Olen taas hukannut kaikki lapaseni. Piti tehdä uudet.

Ontelolapaset.


Nämä lapaset on tehty onteloneuleena, eli ovat molemmin puolin samannäköiset ja toivottavasti lämpimät. Ohuemmilla puikoilla olisi tullut nätimmät ja tiiviimmät, mutta näillä mennään.

Nurja puoli on samannäköinen kuin oikea.
ONTELOLAPASET

Tarvikkeet:
Nalle: valkoista ~50 g
Rose: oranssia ~25 g
Puikot nro 3

Ohje:
Luo kaksinkertaisella langalla (valkoinen + oranssi) 36 silmukkaa. *Neulo  1o valkoisella (langat työn takana) ja 1 n oranssilla (langat työn edessä.* Toista *-* 2 kertaa. Silmukoita kerroksella on siis 2 x 36. Toista sama, mutta värit toisin päin. Ruudun korkeus on 6 krs.

Kun työn korkeus on 36 krs:ta, jätä peukaloaukko: jätä 2:n ruudun silmukat apupuikolle ja tee kaksinkertaisella langalla 6 langankiertoa.

Kun työn korkeus on 60 s, aloita kärkikavennukset. Molemmissa reunoissa neulo oikean puolen silmukoilla 3 o yhteen ja 3 n yhteen (silmukoita pitää siirrellä). Tee kavennukset ensin joka toinen krs ja kun silmukoita on jäljellä 2 x 28, tee kavennukset joka krs. Kun silmukoita on jäljellä enää 2 x 8, katkaise langat ja vedä toinen lanka oikean puolen silmukoiden läpi ja toinen nurjan puolen silmukoiden läpi.

Poimi peukaloa varten aukon yläreunasta 6 silmukkaa (kaksinkertainen lanka). Tee peukalo apupuikon silmukoilla ja poimituilla silmukoilla (2 x 12 s). Kun peukalon korkeus on 17 krs:ta, neulo joka ruudun kohdalla oikean puolen silmukoilla 3 o yhteen ja nurjan puolen silmukoilla 3 n yhteen (silmukoita pitää siirrellä). Katkaise langat ja vedä toinen lanka oikean puolen silmukoiden läpi ja toinen nurjan puolen silmukoiden läpi.

Päättele langanpätkät.
 Joulua ennen syntyi myös tämä applikoitu pöllömekko, joka on jäänyt päivittämättä.


Applikoitu pöllömekko.1 kommentti:

  1. Suloinen pikkumekko ja kivat lapaset! Nuo onteloneuleet on kyllä todella lämpöisiä!

    VastaaPoista