maanantai 12. syyskuuta 2016

Silkin värjäystä

Mietin jo morsiuspukua ommellessani, että en halua tehdä kertakäyttöistä pukua. Ajatuksena oli värjätä puku myöhemmin ja huomion tämän kankaan (silkki) ja ommellangan valinnassa (kaikki näkyvät ompeleet silkillä ja muutoinkin lankana puuvilla - keinokuituinen lanka kun ei värjäytyisi). Vetoketju pukuun toki piti värjäyksen jälkeen vaihtaa. Poistin puvusta myös etulaskoksien tikkaukset, jotta se mahtui ylleni yhdeksännellä raskauskuukaudella.

Värjätty morsiuspuku.


Värjäsin puvun Nitor All in One värillä violetti. Jostain syystä silkkiin tarttui lähinnä sininen sävy (puuvillaompeleet puvun sisäpuolella ovat violetimmat), ja lopputuloksena on lähinnä kissankellonsininen. Värjäys onnistui ihan pesukoneessa, mutta ensimmäisen kerran jälkeen lopputulos oli niin haalea, että toistin käsittelyn. Kangasmäärä lienee ollut niin iso, että olisi alunperinkin pitänyt käyttää kaksi pakettia väriä.

Värjäyksen jälkeen puku oli ihan jäykkä ja koppurainen. Pelästyin sen menneen piloille, mutta puvun kastelu ja silitys hyvin kosteana palautti silkin luonnollisen pehmeyden.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti