torstai 26. elokuuta 2010

Syksy tulee

ja illat kylmenevät, mutta huopa lämmittää. Tässä huopatossut noin kokoa 42

Tarvikkeet:
Novita Huopanen lankaa vajaa 300 g
Nro 8 sukkapuikot

Ohje:
Koko malli toteutetaan kaksinkertaisella langalla.
1. Luo 12 x 4 silmukkaa,
2. Neulo suljettuna neuleena (1) kerros oikeaa,
3. Neulo I puikon silmukat IV puikolle (=24 silmukkaa) ja jätä muut silmukat odottamaan. Aloita vahvennettu kantapää neulomalla puikon silmukat nurjalla nurin ja työn oikealla puolella neulo joka toinen silmukka oikein ja nosta joka toinen silmukka puikolle. Neulo näin 20 kerrosta, jonka jälkeen jaa kantapää kolmelle puikolle (3x8). Jatka edelleen vahvennettua neulosta ja tee keskimmäisen puikon lopuksi ylivetokavennus (2. puikon viimeinen 3. puikon ensimmäisen yli). Käännä työ, neulo 7 silmukkaa nurin ja kaksi nurin yhteen. Toista, kunnes kantapäässä on jäljellä enää 8 silmukkaa.
4. Poimi kantalapun molemmista reunoista 10 silmukkaa ja jatka työtä suljettuna neuleena. Tee kiilakavennukset (I puikon lopussa 2 oikein yhteen ja IV puikon alussa ylivetokavennus) 3. ja 7. kerroksella. Neulo suljettuna neuleena, kunnes sukan pituus on noin 150 % jalan pituudesta.
5. Tee kärkikavennukset neulomalla joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen. Tee kavennukset joka 2. kerros kunnes silmukoita on jäljellä 9 x 4. Tämän jälkeen tee kavennukset joka kerroksella, kunnes työssä on jäljellä 12 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi.
6. Päättele langanpätkät.
Tossut ennen pesua. Lankavyöte antaa mittakaavan.


7. Pese tossut 60 asteessa ja muotoile kosteana. Näistä tossuista tuli hieman reilun kokoiset, joten pesin tossut kahdesti.

Valmiit tossut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti