keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Pinkit kukkatossut

Lisää lämmikettä kylmenevään syksyyn. Tässä tossut noin kokoa 36. 

Tarvikkeet:
Novita Huopanen lankaa vajaa 200 g
Novita Hahtuvainen palanen
Nro 8 sukkapuikot
Huovutusneulain

Ohje:
Koko malli toteutetaan kaksinkertaisella langalla.
1. Luo 10 x 4 silmukkaa,
2. Neulo suljettuna neuleena (1) kerros oikeaa,
3. Neulo I puikon silmukat IV puikolle (=20 silmukkaa) ja jätä muut silmukat odottamaan. Aloita vahvennettu kantapää neulomalla puikon silmukat nurjalla nurin ja työn oikealla puolella neulo joka toinen silmukka oikein ja nosta joka toinen silmukka puikolle. Neulo näin 16 kerrosta, jonka jälkeen jaa kantapää kolmelle puikolle (6-8-6). Jatka edelleen vahvennettua neulosta ja tee keskimmäisen puikon lopuksi ylivetokavennus (2. puikon viimeinen 3. puikon ensimmäisen yli). Käännä työ, neulo 7 silmukkaa nurin ja kaksi nurin yhteen. Toista, kunnes kantapäässä on jäljellä enää 8 silmukkaa.
4. Poimi kantalapun molemmista reunoista 8 silmukkaa ja jatka työtä suljettuna neuleena. Tee kiilakavennukset (I puikon lopussa 2 oikein yhteen ja IV puikon alussa ylivetokavennus) 3. ja 7. kerroksella. Neulo suljettuna neuleena, kunnes sukan pituus on noin 150 % jalan pituudesta.
5. Tee kärkikavennukset neulomalla joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen. Tee kavennukset joka 2. kerros kunnes silmukoita on jäljellä 9 x 4. Tämän jälkeen tee kavennukset joka kerroksella, kunnes työssä on jäljellä 12 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi.
6. Päättele langanpätkät.

Tossut ennen pesua ja koristelua.

7. Koristele tossut huovuttamalla niihin kukkia.

Koristellut tossut ennen pesua.

8. Pese tossut 60 asteessa ja muotoile kosteana.
Valmiit tossut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti