keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Syksy tulee!

Hukkaan säännöllisesti lapaseni bussiin. Eikä minulla siis nytkään ollut yksiäkään parillisia lapasia. Koska syksy vähitellen kylmenee, oli korkea aika tehdä uudet.

Huovutetut lapaset.

LAPASET

Tarvikkeet:
Punaista ja harmaata Novita Huopanen lankaa, yhteensä noin 100g
Nro 8 sukkapuikot

Ohje:
  1. Luo 4 x 10 s sukkapuikoille.
  2. Neulo 1 o 1 n joustinneuletta 2 krs punaisella ja 2 krs harmaalla kunnes työssä on 12 krs.
  3. Jatka sileänä neuleena 4 krs punaisella ja 1 krs harmaalla. Sileän neuleen 10. krs:lla jätä peukaloa varten 5 s apupuikolle ja luo tilalle 5 s. Jatka normaalisti suljettuna neuleena, kunnes sileää neulosta, kunnes sileää neuletta on 30 krs.
  4. Tee kärkikavennoket joka krs I-IV ja II-III puikkojen välissä. Kavennokset: nosta 1 s, neulo kaksi oikein yhteen ja vedä nostettu silmukka näiden yli. Jatka näin, kunnes työssä on jäljellä enää 8 silmukkaa. Vedä lanka näiden läpi ja päättele.
  5. Poimi peukaloa varten 12 s. Neulo harmaalla 14 krs ja tee kärkikavennukset samoin kuin lapasen päässä. Kun peukalossa on jäljellä 4 s, vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele.
  6. Päättele kaikki langanpätkät ja pese 60 asteessa ja muotoile kosteana. 40 asteen pesu saattaa olla riittävä, sillä näitä joutui venyttämään pesun jälkeen sopiviksi. Ranneke jäi myös hieman väljäksi, joten siihen voisi riittää 4 x 8 silmukkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti