sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Raitamekko

Malli on muokattu Suuri Käsityö -lehden 9/2011 mallista 2 "Ruskea mekko".

Tarvikkeet:
Langat: 7-veljestä -lankoja: 150 g tummaa violettia, 150 g vaaleaa violettia ja 400 g harmaata.
Puikot: pyöröpuikko nro 4 ja 5 ja sukkapuikot nro 4.


Raitamekon langat.
Ohje (koko M)
Helma:
Luo pyöröpuikolle tummalla violetilla 274 silmukkaa. Neulo kullakin värillä (tumma violetti, vaalea violetti ja harmaa) yksi kerros helmineuletta. Jatka tämän jälkeen sileää neuletta samalla tavalla raidoittaen. Kun kappaleen korkeus on 6 cm, kavenna 8 silmukkaa tasavälein. Tee vastaavat kavennukset jatkossa aina 4 cm välein. Kun mekon pituus on 53 cm ja olet viimeiseksi neulonut kerroksen harmaata, jatka harmaalla 1o 1n neuloksena. Kun jousteen korkeus on 15 cm, päätä kädenteitä varten 10 s kummassakin reunassa.
Helman raita.

Hihat:
Luo harmaalla 56 s sukkapuikoille. Neulo 1o 1n joustinneuletta suljettuna neuleena ja lisää joka neljäs kerros 2 s. Kun hihan pituus on 7 cm, päätä kädentietä varten 10 s.

Yläosa:
Jatka suljettuna neuleena niin, että yhdistät hihat miehustaan. Tee raglan-kavennuksia (nosta 1, neulo 2 oikein yhteen ja tee ylivetokavennus) hihan ja miehustan "saumakohdassa" joka toinen kerros. Jätä keskeltä edestä 24 silmukkaa odottamaan 10. raglankavennuksen jälkeen ja jatka työtä suljetun neuleen sijaan edestakaisena neuleena. Jätä vielä joka 2. krs 2 x 3 silmukkaa odottamaan etureunoista. 15. raglankavennuksen jälkeen vaihda työhön paksumpi pyöröpuikko, poimi kaikkiaan 110 silmukkaa ja jatka työtä jälleen suljettuna 1o 1n neuleena. Neulo 7 cm normaalisti, ja löysennä tämän jälkeen neuletta. Kun kauluksen korkeus on 27 cm, päätä silmukat väljästi.

Viimeistely:
Ompele kainalosaumat ja päättele langat. Silitä.
Raitamekko.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti