lauantai 12. marraskuuta 2011

Makkarasukat

Tarvikkeet:
Noin 70 g tumman- ja vaaleanvihreää 7-veljestä-lankaa
Sukkapuikot nro 4
Makkarasukat

Ohje: (koko 41)

  1. Luo 12 x 4 silmukkaa tummalla langalla.
  2. Neulo joustinneuletta (2 o 2 n) suljettuna neuleena neljä kerrosta.
  3. Neulo 10 krs nurjaa ja 10 krs oikeaa tummalla langalla, toista sama vaalealla ja taas tummalla ja neulo vielä 10 krs nurjaa vaalealla.
  4. Neulo työn nurjalta puolelta IV puikon silmukat vaalealla nurin ja neulo oikealla puolella I puikon silmukat tummalla oikein IV puikolle (=24 silmukkaa) ja jätä muut silmukat odottamaan.
  5. Aloita vahvennettu kantapää neulomalla puikon silmukat nurjalla nurin ja työn oikealla puolella neulo joka toinen silmukka oikein ja nosta joka toinen silmukka puikolle. Neulo näin 20 kerrosta, jonka jälkeen jaa kantapää kolmelle puikolle (3x8). Jatka edelleen vahvennettua neulosta ja tee keskimmäisen puikon lopuksi ylivetokavennus (2. puikon viimeinen 3. puikon ensimmäisen yli). Käännä työ, neulo 7 silmukkaa nurin ja kaksi nurin yhteen. Toista, kunnes kantapäässä on jäljellä enää 8 silmukkaa.
  6. Poimi kantalapun molemmista reunoista 12 silmukkaa ja jatka työtä suljettuna neuleena vaalealla langalla. Tee kiilakavennukset (I puikon lopussa 2 oikein yhteen ja IV puikon alussa ylivetokavennus) joka toinen kerros, kunnes kaikilla puikoilla on 12 silmukkaa. Neulo vaalealla 10 krs, tummalla 10 krs, vaalealla 10 krs, tummalla 10 krs ja vaalealla 10 krs.
  7. Aloita uusi tumma raita ja kärkikavennukset. Neulo joka puikon lopussa 2 s oikein yhteen. Tee kavennukset joka 2. kerros kunnes silmukoita on jäljellä 6 x 4. Tämän jälkeen tee kavennukset joka kerroksella, kunnes työssä on jäljellä 8 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi.  
  8. Päättele langanpätkät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti