perjantai 17. elokuuta 2012

Kaulaliina, lapaset + pipo

Mökiltä löytyi hullu myssy, jonka halusin ottaa käyttöön. Mutta eihän myssystä ole mihinkään ilman yhteensopivia lapasia ja kaulaliinaa. Ja pakkasella taas ei enää myssyllä pärjää, joten piti tehdä pipokin.

Mökiltä löytynyt myssy.


Tarvikkeet
Puikot: puikot nro 8
Lanka: Novita Puro -lankaa 150 g kaulaliinaan, 50 g lapasiin, ja 100 g pipoon  (väri: retro)

Kaulaliina
Luo 30 s, neulo 1 o 1 n joustinneuletta kunnes kaulaliina on sopivan mittainen.

Kaulaliina ja lapaset.


Lapaset
Luo 28 s. Neulo 1 o 1 n joustinneuletta suljettuna neuleena 14 krs:ta. Neulo 10 krs sileää neuletta. Tee seuraavalla kerroksella peukalolle aukko: jätä 4 s erilliselle langalle odottamaan ja luo odottamaan jätettyjen s:iden tilalle 4 uutta s:aa. Neulo sileää vielä kunnes pikkurilli peittyy ja aloita sitten kärkikavennukset. Kärkikavennukset: Kavenna lapasen molemmissa reunoissa 2 s (nosta 1 s, neulo 2 s oikein yhteen ja tee ylivetokavennus) joka toinen kerros, kunnes jäljellä on 16 silmukkaa. Jatka nyt kavennuksia joka krs, kunnes silmukoita on jäljellä 8. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Peukalo: Poimi peukaloa varten 10 silmukkaa 3:lle puikolle ja neulo suljettuna neuleena sileää, kunnes peukalo melkein peittyy. Tee kärkikavennuksia (2 o yhteen) joka puikon lopussa kunnes työssä on jäljellä 4 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päätä langanpätkät.

Palmikkopipo

Palmikkopipo
Luo 70 silmukkaa ja neulo 1 o 1 n joustinneuletta suljettuna neuleena 6 krs:ta. Aloita sitten palmikkoneule: 6 o 1 n. Tee oikeilla silmukoilla palmikko (nosta 3 s apupuikolle työn eteen, neulo 3 o ja neulo apupuikon silmukat) joka 4. krs. Tee samalla nurjien silmukoiden kohdalla lisäyksiä molempiin reunoihin joka 4. krs 3 kertaa (eli nurjia silmukoita on palmikoiden välissä 7). Tämän jälkeen kavenna nurjia silmukoita molemmissa reunoissa neulomalla kaksi nurin yhteen joka 4. krs. Kun nurjia silmukoita on jäljellä enää 1 palmikoiden välissä, tee kavennuksia edelleen joka 4. krs siten, että palmikko kapenee ( nosta 1 s, neulo kaksi nurin yhteen ja tee ylivetokavennus). Jatka näin, kunnes työssä on enää 10 silmukkaa. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi. Päätä langanpätkät. Tee tupsu ja kiinnitä se.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti