perjantai 17. elokuuta 2012

Pallo!


Tarvikkeet
Langat: Valkoista Novita Huopanen lankaa 100 g ja pätkiä värikkäistä langoista
Puikot: sukkapuikot nro 4

Edessä Huopanen langasta tehty huovutettu pallo ja takana samalla periaatteella Nalle-langasta tehty pallo.

Ohje

Kuusikulmio:
Luo 10 s, tee lisäyksiä tasaisin välein molemmissa reunoissa siten, että 14. krs:lla kuusikulmiossa on 20 silmukkaa. Tämän jälkeen tee molemmissa reunoissa tasaisin välein kavennuksia siten, että 28. krs:lla kuusikulmiossa on taas 10 s.

Viisikulmio:
 Luo 10 s, tee lisäyksiä tasaisin välein molemmissa reunoissa siten, että 14. krs:lla viisikulmiossa on 18 s. Tee tämän jälkeen kavennuksia molemmissa reunoissa siten, että silmukat loppuvat 24. krs:lla.

Pallo:
* Tee viisikulmio. Poimi sitten viisikulmion jokaisesta reunasta 10 silmukkaa ja tee näillä kuusikulmioita puoleen väliin. * Jatka yksi kuusikulmio loppuun ja tee sen perään toinen kuusikulmio ja yksi viisikulmio (kuva).

Pallo: ensimmäinen vaihe.

Toista *-* ja jatka jälleen yksi kuusikulmioista loppuun, mutta yhdistä se samalla ensimmäisen kappaleen viisikulmion reunaan. Tee toinen kuusikulmio ja viisikulmio sen perään ja yhdistä reuna samalla koko matkalta ensimmäiseen kappaleeseen. Tee kummastakin osasta näin jokainen suikale loppuun ja pallo sulkeutuu itsestään. Täytä pallo löyhästi ennen viimeisen viisikulmion neulomista. Kun pallo on valmis, päätä kaikki langanpätkät ja laita pallo pesukoneeseen huopumaan. Tämän pesin muistaakseni 60 asteessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti